Van janboel naar anker

Geplaatst op 06-06-2017

Het mooie aan stilte is dat het in iedereen zit. Onder alle herrie van gedachten, beelden, gevoelens  en emoties zit een stille aanwezigheid die de hele janboel gadeslaat. Het is de reddingsboei voor zij die verdrinken. Het is het anker voor zij die afdwalen. Het is het blijvende in alle vergankelijkheid. Het is je gevoel van aanwezig zijn onafhankelijk van wat erin verschijnt en verdwijnt. Het is vrij. Het is Jij. 

Het kan zomaar zijn dat dit je helemaal niks zegt. Dat is heel normaal. Vaak is dit gevoel, dit simpele vrije zijn al sinds de kinderjaren overschreeuwd. Zo was dat bij mij in ieder geval. Gedachten en emoties kregen continu aandacht en maakten me een actie-reactie machine. Elke impuls moest gevolgd. Een sigaret, een film, een huilbui, een vreetbui, een uithaal naar de ander, weer een nieuwe relatie / hobby / opleiding.. Poeh, het was een zwaar leven.

Als je dat herkent dan heb ik goed nieuws voor je. Er is een directe weg naar rust en verandering. De snelste weg die ik ken na zo’n 20 jaar zoeken.

Verstil…

Onder alle chaos zit stilte. Val in de stilte. Op de bank, in bed, wandelend door de natuur. Verveel je te pletter en observeer alles wat in je verschijnt en verdwijnt. Bekijk je impulsen met verwondering en ontdek dat je helemaal niets hoeft. Breek vrij uit de illusie van het denken. Hoe drukker jij bent en je leven is, hoe meer: verstil. In de stilte is jouw kracht en vrijheid te vinden, maar neem niets van me aan; probeer het!

 

Liefs Janneke. 

(Delen van dit verhaaltje? Graag! Hoe meer gelukkige zielen hoe fijner voor ons allemaal!)

Deel dit bericht:

Gelukkig zijn, hoe dan?!

De grootste vergissing rondom geluk Geluk zit niet in bereiken, hebben of ontbreken. Geluk is een natuurlijke staat op het m...

Lees meer

Hoe je een afgesloten hart heelt

Jarenlang geloofde ik machteloos te zijn. Ik probeerde mijn lijden te beëindigen door aan de buitenwereld te duwen en trek...

Lees meer
Archief
  • Personal coaching

    Personal coaching

    Een eerste stap naar het aankijken van je problemen is vaak het lastigst, dit weet ik als geen ander....

    Lees meer