Ik ben goed genoeg! Toch?

Geplaatst op 22-05-2017

Bewijsdrang. Wie kent het niet? 

Nou, ik ken het in ieder geval maar al te goed! Het is lang mijn sterkste drijfveer geweest. Het had dus een prima functie, maar tegelijkertijd voelde het enorm stressvol. Het kwam bij mij dan ook vanuit een diep gevoel van tekortschieten en eigenlijk was het nooit genoeg.

Mocht je dit in enige vorm herkennen, dan heb ik een vraag voor je om op te kauwen:

Wanneer ben ik goed genoeg?

Geef jezelf ruim de tijd om hierover na te denken, erop te mediteren, of om erover te praten met iemand. Neem geen genoegen met vage ideeën, maar onderzoek tot je helder hebt wat het is dat jij moet zijn, kunnen, bereiken, hebben en /of voelen.  Als je jouw waarheid hebt ontdekt: schrijf het op! Het denken is grillig, wisselend als het weer en spreekt zichzelf vaker tegen dan Trump. Door het op te schrijven vang je de gedachten en kun jij er de meester over zijn in plaats van andersom. 

Kijk nu naar je antwoord. Misschien zie je iets staan dat je van een goede vriend nooit zou durven eisen. Misschien zie je iets staan dat je al bent! Hoe dan ook; 'goed genoeg zijn' is nu zichtbaar gemaakt. Zodra iets zichtbaar en concreet is, is het te vieren, behalen óf te herzien. Welke het meest liefdevol is voor jou, is aan jou om te bepalen. 

Tot slot een tweede vraag die de moeite waard is jezelf te stellen:

Waarom was ik altijd al, en zal ik altijd goed genoeg zijn? 

Wees stil (tot je een antwoord ontdekt), voel hoe het voelt en schrijf op. 

 

Uit liefde voor jou,

Janneke. 

Deel dit bericht:

Gelukkig zijn, hoe dan?!

De grootste vergissing rondom geluk Geluk zit niet in bereiken, hebben of ontbreken. Geluk is een natuurlijke staat op het m...

Lees meer

Hoe je een afgesloten hart heelt

Jarenlang geloofde ik machteloos te zijn. Ik probeerde mijn lijden te beëindigen door aan de buitenwereld te duwen en trek...

Lees meer
Archief
  • Personal coaching

    Personal coaching

    Een eerste stap naar het aankijken van je problemen is vaak het lastigst, dit weet ik als geen ander....

    Lees meer