Diepe liefde, voor mijn lijf

Geplaatst op 28-08-2017

Liefde is naar mijn bescheiden mening de sleutel tot een gelukkig leven. Nou is liefde voor een knap snoetje makkelijk, maar kun je ook houden van je onderkin, cellulite, grijze haren? Niet accepteren, maar houden van?

Mij lukte dat niet, en nog ooit raakt de liefde overschaduwd. Mijn lijf was na de burn out en flinke verwaarlozing niet volgens de (vervloekte) boekjes. Huilend heb ik voor de spiegel gestaan. Het bewijs van een extreem zwaar leven staarde me aan in de vorm van een slap, veel te oud voor mijn leeftijd, lichaam. Ik wist meteen dat er juist nu heel veel liefde nodig was voor mijn lijf! De gedachten vol haat en afkeer waren de reden van mijn verdriet en verre van motiverend voor eventuele gezonde transformatie. Dus dit is wat ik deed en nog steeds doe als ik even geloof in lelijk zijn:

Om de liefde bloot te leggen zoek ik de stilte op en ontdek de liefde in mijn denkgeest...

Ik denk aan wat het lichaam me allemaal geeft, alle ervaringen die ik mee mag maken door precies wie ik ben (ontelbaar). De wijsheid die ik nu heb door de burn-out en hoe ik daar mensen mee mag helpen. Hoe ik als kind tot aan hier en nu ben gegroeid en gevormd in alle onschuld en spontaniteit. Hoe mijn imperfecties me empathie leerden en volwaardige menselijkheid. Ik kijk als het ware met mijn hart naar mijn lichaam, in plaats van met mijn ogen. 

Dan zie ik de imperfecties weer als een prachtig stukje Janneke. Dankbaarheid en liefde overspoelen me. Hoe kan ik ook maar een cm van mezelf verafschuwen, als elke cm de liefde draagt die ik de wereld geef? 

In de hoop je te inspireren de liefde voor jezelf te ontdekken en levendig te houden.

Liefs Janneke.

Deel dit bericht:

Gelukkig zijn, hoe dan?!

De grootste vergissing rondom geluk Geluk zit niet in bereiken, hebben of ontbreken. Geluk is een natuurlijke staat op het m...

Lees meer

Hoe je een afgesloten hart heelt

Jarenlang geloofde ik machteloos te zijn. Ik probeerde mijn lijden te beëindigen door aan de buitenwereld te duwen en trek...

Lees meer
Archief
  • Personal coaching

    Personal coaching

    Een eerste stap naar het aankijken van je problemen is vaak het lastigst, dit weet ik als geen ander....

    Lees meer